HTML

Hobbymania, színes és érdekes

Elsősorban kreatív hobby termékek és minden ami kézműves szabadidőelfoglaltság kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Folyamatosan bővülő tartalom technikákról, anyagokról, felhasználási lehetőségekről.

Friss topikok

Kacsa hungarocell gömbökből

2010.02.25. 19:33 hobbymania.hu

Kacsacsőrű csirke


 

 

Ahogy ígértem, leírom a húsvéti kis díszek elkészítésének lépéseit. Nézzük elsőként a kacsa-csirkét!
Szükséges alapanyagok:

·         2 db hungarocell gömb (ha jól emlékszem, a fejnek 10cm-es, a testnek 12cm-es kell; de persze kisebb méretben is lehet)

·         2 db ragasztható mozgó szem (kb 12mm-es)

·         1 db hurkapálca

·         2 db narancssárga zseníliás drót (közismertebb nevén „süni”)

·         néhány csepp hobby ragasztó

·         napsárga akrilfesték

·         ecset

·         kacsacsőr

Első lépésként fessük le a gömböket a sárga festékkel. Nem árt közben kitalálni, hogy hogyan oldod meg, hogy ne legyen az összes ujjad csupa festék…én általában beleszúrok egy hurkapálcát, így a gömb egész felületét szépen be tudom festeni anélkül, hogy összemaszatolnám magam; ráadásul ha a pálcát be tudom szúrni valahová, akkor a szárítás is könnyebben megy. Ha megszáradtak a gömbök, akkor szedd ki belőlük a hurkapálcákat és a lukakba csepegtess egy kis ragasztót, majd nézd meg, hogy nagyjából milyen hosszú hurkapálca darabkára lesz szükség a két gömb összeillesztéséhez és törd el a pálcát. Nyomd a pálca két végét a ragasztós lukakba és illeszd össze a kacsa testét a fejével. Ha ezzel elkészültél, akkor jöhetnek a szemek. Ehhez tényleg nagyon pici ragasztóra van szükség, de ha túl sok lett és kibuggyant a szemek körül, akkor sem kell aggódni, mert ha megszárad, akkor a fehér szín átlátszóvá válik. Már csak a csőr és a lábak hiányoznak. Csőrnek én kész műanyag kacsacsőrt használtam, korábban lehetett ilyet kapni…de ha ez nincs, akkor narancssárga kartonból vagy dekorgumiból könnyen készítsz egy csinos csőrt, amit szintén ragasztóval rögzíthetsz. A képen sajnos épp nem látszik a kacsa alsó része, de nekem elhihetitek, hogy van lába is. (Én szívesen lespóroltam volna, de sehogy nem tudtam beállítani a kirakatba, ezért kénytelenek voltunk lábat, sőt, a biztos tartás érdekében még farkat is készíteni neki.) Most jöhet a „süni”! A süni (ne kérdezzétek, hogy miért nevezik így sokan) egy drót, ami be van vonva zseníliával, és mindenféle jópofa figurát szoktak készíteni belőle; leginkább a pipatisztítóhoz hasonlít. Szóval ez a süni könnyedén kacsaláb formájúvá alakítható. (na, ez egy érdekes mondat) Ha megformáztad a két lábat, szúrd őket a helyére, és ha megáll a lábán, akkor örülj, és ne nyúlj hozzá! J

 „Röviden” így készül a kacsa! Esküszöm, hogy elkészíteni gyorsabb, mint végigolvasni ezt a leírást…legalább is én gyorsabban szültem meg a kacsát, mint ezeket a sorokat! J

Ha úgy gondolod, hogy túl snassz így csupaszon, akkor nyugodtan tegyél rá kalapot, vagy más vicces kiegészítőt. A miénken csokornyakkendő volt. Készíthetsz kacsa papát mondjuk nyakkendővel, és kacsa mamát gyöngyékszerekkel, és kisebb gömbökből néhány kacsa gyereket…biztosan aranyosak lennének!

Jó munkát mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív húsvét kacsa hungarocell

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbymania.blog.hu/api/trackback/id/tr651790387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása