HTML

Hobbymania, színes és érdekes

Elsősorban kreatív hobby termékek és minden ami kézműves szabadidőelfoglaltság kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Folyamatosan bővülő tartalom technikákról, anyagokról, felhasználási lehetőségekről.

Friss topikok

Repesztett angyalkás és rózsás dobozok

2009.10.30. 22:34 hobbymania.hu

 

Készítsük elő a szükséges alapanyagokat!

 

Fessük le a dobozka oldalait és tetejét a megfelelő színnel. Én sok fehér festékhez kevertem egy kevés barnát és 1-2 csepp sárgát. 

 

Amíg a festék szárad, vágjuk ki a szalvétából az angyalkát és a rózsát, majd válasszuk szét a rétegeket. Csak a legfelső, mintás réteggel dolgozzunk!

 

Ha megszáradt a festék, kenjük le a dobozka tetejét decoupage ragasztólakkal és óvatosan helyezzük rá az angyalkát. Simítsuk rá, majd a szalvétára is kenjünk egy réteg ragasztólakkot és hagyjuk megszáradni.

 

Jöhet a repesztés kétfázisú repesztőlakkal. Vigyük fel az 1-es számú tégelyből a lakkot. Az ecsetet egy irányba húzzuk és lehetőleg kétszer ugyanarra a részre ne kenjünk. Hagyjuk megszáradni.

 

A 2-es számú lakknál is ügyeljünk arra, hogy az ecsetet egy irányba mozgassuk, méghozzá az előző réteghez képest merőleges irányba!!! /Tehát, ha az elsőnél kereszt irányba haladtunk, akkor a másodiknál hosszába kell!/

 

Ha teljesen megszáradt a lakk, már szabad szemmel is láthatóvá válnak a repedések. Ekkor jöhet a „bedörgölés”! Barna olajfestéket használjunk /Nekem épp elfogyott, ezért egy tálban kikevertem terracotta és fekete olajfestékből./ Szóval kenjünk egy keveset a festékből egy rongyra és körkörös mozdulatokkal próbáljuk a festéket beletuszkolni a repedésekbe.

 

Ezután egy másik ronggyal töröljük le a felesleget. A cél az, hogy csak a repedésekben maradjon a festék. Ez igen komoly izommunkát igénylő feladat, de megéri küzdeni, mert szép lesz az eredmény.

 

Hagyjuk megszáradni, majd két rétegben lakkozzuk le vizes bázisú hobbylakkal.

 

Kész is a gyönyörűséges repesztett dobozkánk!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbymania.blog.hu/api/trackback/id/tr11487856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása