HTML

Hobbymania, színes és érdekes

Elsősorban kreatív hobby termékek és minden ami kézműves szabadidőelfoglaltság kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Folyamatosan bővülő tartalom technikákról, anyagokról, felhasználási lehetőségekről.

Friss topikok

Decoupage technika

2009.10.26. 22:21 Matheo

Sziasztok!

Mint ahogy azt korábban beharangoztuk, elkészültünk a bejegyzéshez szükséges képekkel. Összeírtuk, hogy mi is szükséges ahhoz, hogy egy szép szalvétával egy ízléses és aranyos dobozt tudjatok ti is elkészíteni.


 
Készítsük elő a szükséges eszközöket:  Írószertartó, szalvéta, festék, ecset, szalvéta ragasztó, szivacsecset, lakk, olló, sütőpapír.

 

 

 

Fessük le az írószertartó azon részeit, ahová nem kerül szalvéta, majd hagyjuk megszáradni.

 

 

 

Szépen, egyenletesen kenjük fel a szalvétaragasztót az írószertartó két oldalára, majd hagyjuk háromnegyedig megszáradni.

 

 

 

Óvatosan helyezzük a megfelelő helyre a szalvéta legfelső (mintás) rétegét, úgy, hogy az írószertartó éle illeszkedjen a szalvéta hajtásvonalához. A boltban kapható szalvéták általában 3 rétegűek. A technika csak úgy alkalmazható, ha a két nem mintás réteget eltávolítjuk.

 


 

 

 

Símitsuk rá szépen.

 

 

 

A szalvéta és a vasaló közé helyezzünk sütőpapírt és közepes hőfokra állítva vasaljuk át a tárgyat. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet az írószertartó másik két oldala is ugyanezzel a módszerrel. Ügyeljünk rá, hogy ha gőzölős vasalót használunk, a gőzölő funkció ki legyen kapcsolva. 

 

 

A szalvéta felesleges részeit vágjuk le ollóval.

 

 

 

Lakkozzuk le, hagyjuk megszáradni, majd újra kenjük le lakkal a művünket és elkészült a csodaszép kisautós szalvétás írószertartónk.

 

 

 

Most már nincs más dolgunk vele, csak használatba venni, vagy elajándékozni.

 

 

A kommentekben várjuk a javaslatokat a következő technikákhoz.

Üdv

a hobbymania.hu csapata

 

Szólj hozzá!

Címkék: technika leírás olló festék lakk ecset ragasztó decoupage szalvéta sütőpapír írószertartó szivacsecset

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbymania.blog.hu/api/trackback/id/tr471477547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása